Katarina Pejak – Roads That Cross

Website: https://www.katarinapejakmusic.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pejakatarina/
Label: Ruf Records : http://www.rufrecords.de/index.php?lang=en
Promotie Benelux: V2 Records: http://www.v2benelux.be
Video: https://www.youtube.com/watch?v=PmFjTfID0dM
Release: 15 februari 2019

De band:

Katarina Pejak: Zang en toetsen

Laura Chavez: Gitaar behalve op ‘The Harder You Kick’

Lonnie Trevino Jr.: Bas behalve op The Harder You Kick’ , backing vocals op ‘Roads That Cross’

Damien LLanes: Drums behalve op ‘The Harder You Kick’

Mike Zito: Gitaar en backing vocals op ‘Moonlight Rider’

 

Tracklist:

1 Nature Of My Blues

2 Sex Kills

3 Cool Drifter

4 Moonlight Rider

5 Old Pain

6 Chasing Summer

7 Turtle Blues

8 Down With Me

9 She’s Coming After You

10 Roads That Cross

11 The Harder You Kick

Thomas Ruf heeft een neus voor talent. Meestal zijn het jonge dames die zeer goed overweg kunnen met een gitaar, maar daar is deze Katarina Pejak een uitzondering op. Zij zit aan de toetsen. Maar al gelijk meegeven dat zij voor dit jaar samen met Ally Venable en Ina Forsman het trio vormt voor de Blues Caravan 2019. De dame is afkomstig uit Belgrado in Servië, maar leeft tegenwoordig in Nashville. ‘Roads That Cross’ is haar vierde werkstuk, en haar eerste voor Ruf. ‘Perfume & Luck’ verscheen in 2010 en daarna volgden nog ‘First Hand Stories’ in 2012 en het live album ‘Old, New Borrowed And Blues’ in 2016, allen opgenomen in Servië. Mike Zito werd ook nu door Ruf aangewezen voor de productie van het album, net zoals bij Ally Venable.
Als jonge tiener vond ze haar inspiratie in de uitgebreide platencollectie van haar vader waarin ze op zoek ging naar vintage blues. Ze begon al vroeg met optredens in het Servische circuit en dat leidde tot een beurs aan de beroemde Berklee College of Music. Ze verhuist in 2011 naar Amerika en in 2014 studeert ze af met onderscheiding. Je zou haar dus ook een singer/songwriter kunnen noemen, maar ze mengt zo perfect blues, jazz, country, rock ’n roll en zelf reggae in haar eigen sound, dat wij haar toch vooral bij de performers gaan rekenen. Wat de sound zo speciaal maakt is voor mij althans haar stem. Mooi, ingetogen klinkt deze dame op de cd. Mike Zito probeert ons op het verkeerde been te zetten met de opener ‘ Nature of the Blues’, dat nog vrij up-tempo klinkt. Maar direct daarna komt de fijnheid van haar stem al op de voorgrond in ‘Seks Kills’ (Joni Mitchell) de eerste van twee covers op deze cd. De andere is ‘Turtle Blues’ van Janis Joplin. Voor de rest dus 9 originals. Het hoogtepunt op de cd is zonder meer ‘Old Pain’, een pracht van een slow blues.
Om het met de woorden Mike Zito te zeggen: “She’ll make you think, she’ll make you cry. By the end of this record, she’ll have you in the palm of her hand. (JePe)

Cd recensies april 2019

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *