Shakura S’Aida 
Time 

Website: www.shakurasaida.com

Label: www.electrofi.com

Track List:

Disc One – Time to Rock My Soul

 1. (don’t try to lay no boogie woogie on the) Queen Of Rock N Soul

 2. Time

 3. Bring Me Back

 4. Your Love Always Got Me By

 5. My Dreamerman

 6. Between Us

 7. Devil Only Knows My First Name

 8. Don’t Tell Mama Where Her Children Hide

Disc 2 – Time for The Blues

 1. Ya Ya

 2. Geechee Woman

 3. Bad Girl

 4. Tell Me Baby

 5. That Ain’t Right

 6. Tell Me More, More And Then Some

 7. Blues Dancing

 8. Halfway Blues

 

Time… heet de derde worp van straffe madam Shakura S’Aida. Jawel, de zoveelste op mijn lijstje. Een niet zo toevallige naamkeuze voor dit album: mevrouw S’Aida verwijst bewust naar haar “good times” die ze met blues, rock en soul al mocht beleven. Vandaar twee cd’s: eentje die vooral rock met soul mixt, en eentje voor (jazz en) blues.

De rock- en soulcompilatie zorgt voor het tempo op deze plaat. De stoere drums en de funky koperblazers zijn samen met haar soulstem op Devil Only Knows My First Name een winnende combinatie, en ook opener Queen of Rock N Soul is niet onterecht een beetje narcistisch. Maar vooral op cd nummer twee weet Shakura S’Aida mij van mijn sokken te blazen met een magistrale cover van Tell Me More die je naar de keel grijpt en niet meer loslaat. Afsluiter Halfway Blues is dan weer een prototype van een bluesduet dat kan lachen met ’s mens miserie in dit aardse tranendal.

Shakura S’Aida werd geboren in Brooklyn, groeide op in Zwitserland en woont haar hele volwassen leven al in Canada. Die mengelmoes van invloeden is duidelijk te horen op deze plaat, die het beste van vier werelden zonder enige moeite combineert. Neem er dus de tijd voor, en luister. (Steph)

Cd recensies december 2012

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *