RICHARD THOMPSON
Electric

 

 Website :  http://www.richardthompson-music.com/

Myspace : www.myspace.com/poppyredrt

Facebook : www.facebook.com/RichardThompsonMusic

Label : Proper Records

http://proper-records.co.uk/

 

Proper Records

Distributie : RoughTrade

http://www.roughtrade.nl

 

Video : www.youtube.com/watch?v=HMw90ZJTg1Q

 

 

 

 1. Stony Ground
 2. Salford Sunday
 3. Sally B
 4. Stuck on the Treadmill
 5. My Enemy
 6. Good Things Happen to Bad People
 7. Where’s Home?
 8. Another Small Thing in Her Favour
 9. Straight and Narrow
 10. The Snow Goose
 11. Saving the Good Stuff for You

2nd DISC – DELUXE & VINYL VERSIONS ONLY
1. Will You Dance, Charlie Boy
2. I Found A Stray
3. The Rival
4. The Tic-Tac Man
5. Auldie Riggs
6. Auldie Riggs Dance
7. So Ben Mi Ch’a Bon Tempo

 

Van Richard Thompson weten we dat hij een begenadigd song schrijver is, een fabelachtige gitarist. We weten ook dat hij een zeer groot euvre op zijn naam heeft staan. Mede oprichter van The Fairport Convention die hij in 1971 weer verlaat. Een cd met Iain Matthews en een aantal met ex-vrouw Linda. Verder alles solo en overal hoor die engelse folk invloeden. Is het de ene keer puur akoestisch, gaat de andere keer de versterker lekker open. Ondanks dat Thompson Brits is krijgt hij  in 2012 uit handen van Bonnie Raitt de Americana Music Association’s Lifetime Achievement Award . Ook de Britse Ivor Novello Award mag hij in ontvangst nemen. Hij krijgt ook nog een doctoraatstitel aan de universiteit van Aberdeen en werd  door Queen Elizabeth opgenomen in de Order of the British empire. Dit bewijst dat het bewondering en respect voor de man wijd verbreidt is en niet alleen in Europa.

Zonder het hoesje te hebben bekeken heb ik de cd in de speler gedaan, en ik moest direct aan Buddy Miller denken. Dat was ook niet gek, want Miller bleek de productie van het cd’tje in handen te hebben gehad. Een prachtige combinatie blijkt. De sound van Miller, vermengt met de prachtige nummers van Thompson geven een resultaat wat in menig jaarlijstje zal prijken aan het eind van het jaar. En het jaar is nog maar net begonnen.

In April wordt hij 65 jaar maar aan energie ontbreekt het niet. Sterker nog, als je hem niet zou kennen zou je denken met een jonge gitaarbeul te maken te hebben. Ok, zijn stem verraad een wat oudere leeftijd zonder maar een moment onzeker of onzuiver te worden. Een zeer sterke band met vocale bijdrages van Alison Krauss en ex-River City People-frontvrouwe Siobhan Maher Kennedy.

We kunnen natuurlijk ieder nummer gaan ontleden en beschrijven maar dat lijkt mij overbodig als ik zeg dat de nieuwe Richard Thompson beluisterd MOET worden. Schaf dit prachtige werk aan!

(Nico Druijf)

Cd recensies februari 2013

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *