The Zoomatics – What’s With The Weather

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website: http://www.thezoomatics.be/index_nl.html
Facebook: https://www.facebook.com/groups/474931359216584/
Label: HBS Production

 

Tracklist:

 1. Lawyer Up

 2. Life Begins At 50

 3. What’s With The Weather

 4. Let’s Get Funky

 5. All Strings Attached

 6. So Far, So Bad

 7. Close The Door (On Your Way Out)

 8. You’re Too Hot

 9. Booze, Blues & Boogie

 10. I Rest My Case

 11. Shit Happens

 12. It Gets Hard Sometimes

 

Hier zijn de mannen in maatpak weer. Hun eerste cd, “Where’s The Sun Hanging Out”, dateert intussen al van april 2011. Het werd dus tijd voor een opvolger. Het swingt en het rockt nog steeds, en het klinkt ook nog steeds goed. Weer 12 originals van de Zoomatics.

 

Al C (gitaar, zang), Hoboken Slim (harmonika, zang), King D (bas, achtergrond zang) en Zoomatic Jerry (drums, achtergrond zang) hebben versterking gekregen van Wicked Wezz (gitaar). Met “Lawyer Up” gaan ze vrij rustig van start, maar zowel de gitaar en de harmonika laten zich al horen, de sound waar zij een patent op hebben. “Life Begins At 50” is een waarheid als een koe. Het tempo gaat gevoelig omhoog en we worden terug naar de jaren ’50 geblazen. De titelsong is een protest song en vraagt zich af waar dat naartoe gaat met ons weer. “Let’s Get Funky” heeft een vette harmonika in petto en een zang met echo. “All Strings Attached” is een leuk instrumentaal nummer met Al C aan het roer. In “So Far, So Bad” hebben de heren letterlijk de Blues. Wicked Wezz komt in actie op “Close The Door …”. Het is ook nooit goed “You’re Too Hot” met een geweldige bas intro en een goede slide. Het gaspedaal wordt volledig ingedrukt op “Booze, Blues & Boogie”. Zo kennen we de heren nog het best. Mocht je nog twijfelen aan Slim D, luister dan maar naar “I Rest My Case”. “Shit Happens” is het zoveelste voorbeeld dat de teksten ook goed zitten en is onvervalste Rock’n Roll. Een leuke rif, een felle harmonika krijgen we in “It Gets Hard Sometimes”, om af te sluiten

Ga er maar even voor zitten, en je krijgt een dikke 45 min leuke, afwisselende sounds die je zo mee terug nemen naar de beginjaren van de rock’n roll, de fifties dus, maar dan wel in een Zoomatics sausje. (JePe)

Wil je de heren live aan het werk zien, dat kan ook nog:

 

05/04 : Café Crossroads, Paardenmarkt 115, 2000 Antwerpen 

17/04: Blues Oan Daa Stoazze, Het Parochiehuis, Petrus van de Jeugdlaan 31, 9220 Hamme

Cd recensies maart 2015

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *