The BluesBones – Chasing Shadows

 

Website: http://www.thebluesbones.be/
Facebook: https://www.facebook.com/The-BluesBones-392043367479682/
Label: Naked Records
Video: https://www.youtube.com/watch?v=wXi4_8WhN6c

Tracklist:

 1. Find My Way Out
 2. Going Down
 3. Demon Blues
 4. A Better Life
 5. Love Me Or Leave Me
 6. Sealed Souls
 7. Romance For Rent
 8. Psycho Mind
 9. Betrayal
 10. Seesaw Blues
 11. The End

Toen The BluesBones van start gingen in 2012 wist iedereen dat het goed zat met deze band. Dat het echter zo’n vaart en succes zou worden, daar hebben de heren zelf voor gezorgd. Ja, inderdaad, want “Chasing Shadows” is al hun vijfde album in totaal en hun 3de studioalbum. De band van Nico en Andy heeft intussen wel wat personeelswissels gekend. Andy Aerts werd begin 2015 vervangen door geen gitarist, maar een toetsenist: Edwin Risbourg. In het najaar van 2015 verlieten ook Ronald Bursens (basgitaar) en Dominique Christens (drums) de band en werden ze respectievelijk vervangen door Geert Boeckx en Koen Mertens. Goudhaantje op de gitaar Stef Paglia is ook nog altijd van de partij.

Dat The BluesBones op “Chasing Shadows” net iets anders klinken dan we van hen gewoon zijn, heeft dan ook te maken met de nieuwe samenstelling. Alle leden hebben meegeschreven aan de nummers op de cd. Nu één zaak blijft: de herkenbaarheid, want de stem van Nico die is uniek. Is er dan veel veranderd? Uiteraard ligt de nadruk nu op het samenspel van de hammond van Edwin  en de gitaar van Stef, of beter hoe ze elkaar stimuleren tot soleren(Find My Way Out, Demon Blues). “Going Down” wordt naar voor geschoven als nieuwe single (neen dit is geen cover) maar volgens mij is “Love Me or Leave Me” een betere keuze. Heel subtiel is de orgel die continu door de song klinkt en geweldig die korte solo van Stef met steeds de ritme sectie die de richting wijst. Bij “Sealed Soules” staat elk haartje recht dat op je arm staat. Wat een song. En de teksten hebben ook body: “Demon Blues, A Better Life, Psycho Mind, Betrayal”, stuk voor stuk met een verhaal. Eindigen doen we met een typisch BluesBones nummer, “The End”. Geert en Koen nemen je mee op de groove, Edwin en Stef nemen het voortouw, maar het is toch weer Nico die zorgt voor harmonie.
De cd voorstelling is op donderdag 22 maart in de Muziek-O-Droom van Hasselt. De inkom is gratis. Wil je meer van de mannen horen en zien, dan kan je op 4 mei naar Moulin Blues in Ospel.
Bij BealeStreet.be zijn ze op 15 maart Cd van de week, want ik ga ook naar de cd voorstelling. (JePe)

Cd recensies maart 2018

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *