The Boogie Beasts – OC Djoelen Oud-Turnhout 20151110

Deze Belgische band bestaat uit een alliantie van 2 leden van de Limburgse psychedelische groep Voodoo Boogie, Jan Jaspers en Gert Servaes, en de Luikse garageband The Goon Mat & Lord Benardo met Mathias Dalle en Fabian Bernardo. In 2014 hadden ze al een EP uitgebracht, “The Game”, maar nu is er dus de full cd “Come And Get Me”. De release tour is op volle gang en de mannen van GoeZot zijn erin geslaagd deze heren naar de Kempen te halen.

Wat opvalt bij het binnenkomen van de zaal zijn de logo’s van de band die in felle kleuren zowel verwerkt zijn in de basdrum als op de achtergrond. Zoals je van een cd release mag verwachten passeren bijna alle songs de revue, behalve “Like A Fool”, aangevuld met twee songs van de EP (The Game en Soul On Fire) en nog wat materiaal van Son House dat zij ook al spelen op hun optredens.
 
Vette beats, hypnotiserende slide gitaar, schreeuwende harmonica riffs en veel fuzz, zo werd de band aangekondigd, en hiervan is niets overdreven. Live klinken de mannen nog zo veel beter en dynamischer dan al het geval was op de cd. Jan haalt soms vreemde klanken uit zijn gitaar, maar Fabian moet niet onderdoen en zet met momenten zelfs heel zijn lichaam achter die mondharmonica.
 

Gert houdt er stevig de beat in terwijl het vooral Matias is die de zang met zijn wat schurende stem voor zijn rekening neemt. Je verveelt je geen moment want je surft in hoog tempo mee op deze boogie-rock golf. Blues en roots talent genoeg aanwezig tegenwoordig in België met Doghouse Sam, The Bluesbones en bvb een Guy Verlinde. Deze Boogie Beasts zijn met rasse schreden hun terechte plaats aan het innemen in het Belgische blueslandschap. Je kan ze nog steeds gaan bekijken! (JePe)

 

 

Concerten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *