De Amerikaanse blues- en soulzanger Bobby “Blue” Bland is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn zoon bekendgemaakt. Bland wist Southern blues en soul met elkaar te mengen, wat bleek in songs als “Turn on your love light” en “Further on up the road”.

Robert Calvin “Bobby” Bland (January 27, 1930 – June 23, 2013) was een Amerikaanse blues en soul zanger. Hij was een origineel lid van de Beale Streeters en stond ook bekend als “Lion of the Blues”. Samen met artiesten als Sam Cooke, Ray Charles en Junior Parker ontwikkelde hij een sound die een mix was van gospel, blues en R&B. De muziek van Nat King Cole heeft hem ook zeer geïnspireerd.

Bobby “blue” Bland werd in 1981 opgenomen in de ‘Blues Hall Of Fame’, in 1992 in de befaamde ‘Rock and Roll Hall of Fame’, als een toonaangevend product van de Memphis’ Beale Street bluesscène, naast B.B. King, met wie hij ook opnames maakte. In 1997 kreeg hij een ‘Liftime Achievement Award’.

Bland was ook de eerste om “Ain’t no love in the heart of the city” op te nemen, een song uit 1974 die vooral furore maakte in de versie van de hardrockband Whitesnake, vorige woensdag nog in Brussel te gast.

De zanger stierf afgelopen nacht op 83-jarige leeftijd in zijn woning in Memphis. Volgens zijn zoon overleed de zanger aan de complicaties van een slepende ziekte.

Uncategorized

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *